Caddo

Samlingsplats för alla länder och platser
Mikael
Admin
Inlägg: 5394
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael »

Morëlvidyn - SF
Piraterna har i årtusenden utsatt Caddo för härjningar. Caddo har försökt skapa eget inflytande där, och tom under soltågs tecken etablerat en egen kastellstad Osahiln där, som numera gått förlorad. Dalkerna är dock mycket oroliga för Karakh-khuns framväxt som storspelare bland piratstäderna. Caddo har naturligtvis spioner i alla viktiga piratstäder, inte sällan ankor.

Idag finns inga egentliga kontakter mellan länderna annat än när piraterna härjar Caddo eller dalkisk militär deltar i främst erebos bestraffningsexpeditioner till Morëlvidyn.

Handel? Morëlvidyn och caddo tycks konkurera i huvudsak med samma produkter, med undantag för slavar vilka inte köps eller säljs av dalkerna.
Senast redigerad av Mikael den 2007-08-22 08:22, redigerad totalt 1 gånger.
Användarens profilbild
anders
Dalkisk landsprofet
Inlägg: 1677
Blev medlem: 2007-07-20 15:40
Ort: Ashland, OR

Inlägg av anders »

Så här ser det för tillfället ut. Kommentera gärna, inte minst vad gäller det/de länder som du är ansvarig för. Även annan input är mycket välkommen.


Barbia - SK
Importerar lite vapen och kryddor från Caddo, men ingen större handelsrelation existerar. Delar Caddos ogillande av magi, men mer utav fruktan än av religiösa skäl. Ett fåtal skepp per år tar sig upp från Caddo till Mastika Agga via Norrtraden (och ännu färre ända till Babor), med ett mindre lass varor som Barbia tar del av. Ett hinder för utvecklad handel är Barbias habuloner som ofta ställer till trassel i handeln. Politiskt sett har Caddo och Barbia knappast någon relation över huvud taget.

Berendien - GK
Caddo har både ambassader och banker i Berendien. Det finns en militärallians mellan Caddo och Berendien. Om den ena skulle bli attackerad är den andra under förbund att bistå med hjälp.

Cereval - SK
Enda handel som sker är genom handelskonvojer via Hynsolge genom Grynnerpasset. Caddo säljer en del metaller, och köper ovanliga ingredienser till sitt perfymmakeri från Cereval.

Dvärgar - GK
Erebos - VF
Felicien - DK
Hynsolge - SK
Jorduashur - SK

Kardien - VF
Caddo har ingen officiell ambassad i Kardien, men uprätthåller via handelshusen sporadiska kontakter med kungamakten. Viss handel förekommer. Echterna gynnar dock systematiskt alla konkurrenter till dalkerna. Dalker tillåts att röra sig fritt i kardien. De får dock inte utöva sin religion och kan räkna med att betraktas som mer eller mindre rättslösa. Ett mord på på en dalkisk köpman klaras sällan upp. Förhållandena är något bättre i de områden som inte domineras av echter. Dalker uppehåller sig sällan längre i Kardien än absolut nödvändigt.
Som kuriosa kan nämnas att ett dalkiskt handelshus i slutet på 400 talet lånde ut stora summor till Greve Morgonstråle. Då denne inte kunde betala erhöll dalkerna ett antal gods som betalning. Detta förargade kung Vidar III som omedelbart beslutade att dra in godsen till kronan. Dalkerna protesterade högljutt men kunde inte annat göra än se kungen belsagtaga deras egendom. Det är sedan dess ovanligt att dalker lånar ut pengar i Kardien. Denna verksamhet sköts istället av landets ankor.

Klomellien - SK
Krun - GK
Magilre - SK
Nidland - SK
Ransard - SK
Trakorien - GK
Zorakin - VF

Morëlvidyn - SF
Morelviska piraterna har i årtusenden utsatt Caddo för härjningar. Caddo har försökt skapa eget inflytande i Morëlvidyn, och även under soltågets tecken etablerat en egen kastellstad där, Osahiln, som numera gått förlorad. Dalkerna är dock mycket oroliga för Karakh-khuns framväxt som storspelare bland piratstäderna. Caddo har naturligtvis spioner i alla viktiga piratstäder, inte sällan ankor.
Idag finns inga egentliga kontakter mellan länderna annat än när piraterna härjar Caddo eller dalkisk militär deltar i främst Erebos bestraffningsexpeditioner till Morëlvidyn.
Vad gäller handel tycks Morëlvidyn och Caddo konkurera i huvudsak med liknande produkter, med undantag för slavar vilka varken köps eller säljs av dalkerna.

Efaro -
Jorpagna -
Krilloan -
Ljusna -
Melukha -
Monturerna -
Mirel -
Nivralerna -
Pandarealia -

Palinor - SK
Palinorerna försvär sig officiellt till fastlandsgrenen av den Lysande Vägen, men detta har inte inneburit en fullständig avskärmning från Caddo. På grund av Caddos viktiga roll i handel och internationella kontakter finns det en underjordisk cell av palinoriska lekmannabröder av dalkisk härkomst samt ditvandrade fromma. Dessa sysslar med viss handel samt med mystiskt sökande bland Caddos heliga platser.
Det finns även ett sanktionerat kloster till St. Palins ära över vad som hävdas vara dennes grav (det är osäkert om St. Palin dött på Caddo eller under någon av sina resor.)

+ + +

IK = Ingen kontakt
SK = Sporadiska kontakter
GK = Goda kontakter
MK = Mycket goda kontakter
DK = Dåliga kontakter
VF = Viss fiendskap
SF = Stark fiendskap
Senast redigerad av anders den 2007-08-22 16:04, redigerad totalt 4 gång.
Caddo
Den Lysande Vägen

Discord: clerical_error#3473
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9051
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren »

Tycker det är en lysande ide du har här Anders, så vill jag se för varje land! :D
anders skrev:
Barbia - SK
Importerar lite vapen och kryddor från Caddo, men ingen större handelsrelation existerar. Delar Caddos ogillande av magi, men mer utav fruktan än av religiösa skäl. Ett fåtal skepp per år tar sig upp från Caddo till Mastika Agga via Norrtraden, med ett mindre lass varor som Barbia tar del av. Politiskt sett har Caddo och Barbia knappast någon relation över huvud taget.
Rörande Barbia så är Babor huvudstaden (lite rörigt i ursprungsmaterialet när det gäller detta). Mastika Agga är mer en fri nargurisk stad där barbierna visserligen har starka interesser men ingalunda har någon form av överhöghet. Caddo får dock gärna handla med båda städerna på sitt sporadiska sätt.
Mikael
Admin
Inlägg: 5394
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael »

Morëlvidyn skall naturligtvis vara SF, stark fiendeskap.
Användarens profilbild
Spelknepe
Admin
Inlägg: 2518
Blev medlem: 2007-01-25 20:26
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Inlägg av Spelknepe »

Vill flagga lite för handel och kontakt med Krilloan och kanske Nivralerna (ifall inte det ligger för långt ner).

Om man ska vara petig kan man ha med Monturerna och Pandarealia.
Senast redigerad av Spelknepe den 2007-08-22 10:28, redigerad totalt 1 gånger.
Användarens profilbild
Spelknepe
Admin
Inlägg: 2518
Blev medlem: 2007-01-25 20:26
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Inlägg av Spelknepe »

Barbias Habuloner kan säkerligen ställa till trassel för all handel mellan Babor/Masika Adda och Caddo.
Mikael
Admin
Inlägg: 5394
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael »

Spelknepe skrev:Vill flagga lite för handeln med Krilloan och kanske Nivralerna (ifall inte det ligger för långt ner).

Om man ska vara petig kan man ha med Monturerna och Pandarealia.
Tycker Krilloan, Västerhavets önationer och Efaro kan vara med.

Övriga Soluna, Samkarna och Akrogal kanske kan lämnas tillsvidare (vi vet ju inte hur de nationerna ser ut) eller buntas ihop i generell text om handel med kontinenterna bortom Ereb?
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9051
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren »

Absolut, Krilloan, Efaro, Niferland, Monturerna och Pandarealia bör få vara med!
Spelknepe skrev:Barbias Habuloner kan säkerligen ställa till trassel för all handel mellan Babor/Masika Adda och Caddo.
Jag lovar trasslande habuloner utanför både Mastika Agga och Babor! :)
Bergdahl
Barbisk Hövding
Inlägg: 947
Blev medlem: 2007-01-28 21:40
Ort: Örebro

Inlägg av Bergdahl »

Melukha borde nog vara med också...

Angående Krun ber jag att få återkomma lite senare...
Användarens profilbild
anders
Dalkisk landsprofet
Inlägg: 1677
Blev medlem: 2007-07-20 15:40
Ort: Ashland, OR

Inlägg av anders »

Utmärkta inlägg. Har uppdaterat mitt tidigare inlägg ovan. Fortsätt komma med kommentarer! :D

EDIT: Om ni föreslår att lägga till ett land, föreslå också gärna vad realtionen till detta land torde vara...
Caddo
Den Lysande Vägen

Discord: clerical_error#3473
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9051
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren »

Skrev följande i Jorpagna-tråden men då ämnet rör Caddo, så även här:
Jag tänker mig att dalkiska legosoldater huvudsakligen kämpar i egna förband av bågskyttare. Då dessa skriver kontrakt med uppdragsgivare ingår alltid en klausul där de lovar att inte på något vis missionera för sin tro. Detta går väl ihop med dalkernas Väg som inte alls är så aktivt missionerande som fastlandsvägen samt att denna garanti som de är noga med att hålla också bidrar till deras rykte som pålitliga legosoldater.
De många dalkiska legosoldaterna i sold hos de jorpagniska fursbaronerna är således inget problem religionsmässigt men det ger samtidigt många möjligheter för caddiska handelsinteresser att dölja sina kunskapare bland bågskyttarna...
Alltså lite tankar om de dalkiska legosoldaterna som verkar finnas lite överallt.
Användarens profilbild
Fafnir
Vortiger
Inlägg: 2248
Blev medlem: 2007-02-09 12:19
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Fafnir »

Funderar lite på vilka sporadiska kontakter Ransarderna kan tänkas ha med de klena, trakoriengillande Etinistiska dalkerna...
...Men vem skall föra våra runor, så väl, med den äran?
----------
Instagram: porkypete
----------
Användarens profilbild
Adragoor
Mirelsk Ramkrigare
Inlägg: 1766
Blev medlem: 2007-03-12 20:26
Ort: Lund

Inlägg av Adragoor »

Jag föreslår att ordet "tadóler" för katedraler ändras till "tadoser" efter det egentliga dalkiska "tados úggo", solens hus...
Användarens profilbild
anders
Dalkisk landsprofet
Inlägg: 1677
Blev medlem: 2007-07-20 15:40
Ort: Ashland, OR

Inlägg av anders »

Jag har äntligen fått tummen ur r*ven och börjat skissa på avsnittet om Caddos geografi. Det är bara ett första utkast, men jag vill ändå posta det här så att ni vet att ngt händer på Caddofronten. Ni kan alltid ladda ner den senaste versionen av Caddo från länken i min signatur.

Geografi
Ön Caddo ligger strategiskt belägen söder om Zorakin, nära Kopparhavets västra mynning. Caddo, ”Den heliga ön”, är av vulkaniskt ursprung vilket märks tydligt på dess geografi. Från öst till väst löper de 3000 meter höga Appobergen, vilka delar ön i en nordlig och en sydlig del. Många av bergen är rester av gamla utslocknade vulkaner, och det händer ännu att Caddo skakas av mindre jordbävningar. Appobergen fångar även upp mycket av regnet från de fuktiga havsvindarna, vilket har orsakat mycket bördiga bergssluttningar och rikliga åar och floder.

Det är på slättlandet vid Caddos nord och sydkust som den stora majoriteten av den heliga öns befolkning bor. Här, mellan bergen och havet, har jordbruket florerat, och både byar och städer vuxit upp. Främst odlas vete och oliver, men Caddo är också känt för delikatesser som vindruvor, dadlar, fikon och smakrika örter.

Den större delen av kusterna är lättillgängliga och långgrunda, men Caddos östkust består till stor del av höga klippor som ständigt piskas av Kopparhavets vågor. Delar av dessa klippor har blivit urholkade av vattnet vilket skapat många grottrum som under århundraden använts av munkar och eremiter som velat tillbringa sina liv i bön och stillhet.

Caddos nord och sydsida är tättbefolkade, och det finns inte mycket orörd mark kvar på låglandet. På nordsidan är städerna i regel mycket gamla, medan samhällena på sydsidan är yngre. När Caddo förr i tiden fruktade angrepp från Morëlvidyn byggdes sällan städer längs sydkusten, utan snarare förvarsverk. Därför är många av sykuststäderna än idag befästa och omgärdade av höga ringmurar. Nordsidans städer har alltid varit större och livligare då de ligger längs Kopparkonvojen som går genom Solesund.

Appobergen är den enda region av Caddo som fortfarande är till stor del orörd natur. Marken i bergskedjan är varken bördig eller lättillgänglig, och endast några små byar och enskilda torp står att finnas där.

Caddo
Den Lysande Vägen

Discord: clerical_error#3473
Användarens profilbild
Spelknepe
Admin
Inlägg: 2518
Blev medlem: 2007-01-25 20:26
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Inlägg av Spelknepe »

Anders: Ser ingen annan lösning än att wikifiera detta så snabbt som möjligt :)
Skriv svar