
Akrogal
Samlade kartor: http://www.erebaltor.se/forum/viewtopic ... 588#p37588
Stor kladdkarta 1: http://www.erebaltor.se/forum/viewtopic ... 109#p39109
Stor kladdkarta 2: http://www.erebaltor.se/forum/viewtopic ... 144#p38144
Karta över centrala Akrogal: https://erebaltor.se/forum/download/fil ... &mode=view
Karta med platsnamn i nordvästra Akrogal: http://www.erebaltor.se/forum/download/ ... &mode=view
Memmen
En gång i tiden var Memmen en del av Furgia på den tiden sträckte sig Furgia runt Mahammarabergen och man kunde enkelt ta sig dit. Under krigen med Kalmurri förlorade man området då passen i bergen var igensnöade under stora delar av året och kalmurriern hade erövrat området på andra sidan bergen. Idag är Memmen ett litet självständigt rike som ömsom slåss mot barbarerna och ömsom handlar med dem. Kulturellt påminner man mycket om Furgia med den stora skillnaden att man inte har någon kung eller ämbetsmänn. Istället utses härskaren i detta rike ab munkarna och ämbetsmännens roll har också tagits över av munkar. Memmen är med andra ord en teokrati styrt av munkar dock finns en stark armé som också har en del att säga till om.
Kalsalsjön
I Kalsalsjöns vatten pågår en livlig handel. Stora fartyg anlöper och läger ut ur hamnarna från Kamsun, Handelsalliansen, alvriket Vahla, Kanth och Tandakaj. Sjön är mycket snäll, stormar går över relativt fort och vinden är lagom stark.
Handelsalliansen
Handels Allians består av fler små furstendömmen. Ca 80 fO bildades handels alliansen för att värna sig mot furstarnas tyraneri, oskäliga skatter och kapande av köpmännens båtar. Snart hade alliansen börjat anlägga egna frihamnar, bygga egna små flottor och sätta press på furstarna. Till slut var man så pass mäktig att man kunde börja göra sig av med de splittrade furstarna en efter en så att man snart hade ett enat rike. Alliansen leds av en enväldig diktator som väljs av de mäktigaste handelshusen. Varje handelshus som kan bekosta en viss del av hären har en röst i valet av diktatorn och hans medhjälpare.
Kanth
Emiratet Kanth bebos av kamsuner och var en gång i tiden ett av dessa små riken. 86 eO började emir Agwrze ett krigståg mot sina grannar som snart föll till föga och gav upp. Kanth bredde ut sig och kunde ha blivit ett mindre imperium om inte emir Agwrze dött av en tarminfektion. Hans son, emir Zagwarra, var inte intresserad av att för krig utan ville föra en bekväm livstill. Zagwarra var dock mycket intreserrad av konst, kultur och arkitektur. Många vackra och intressanta palats och trädgårdar anlades under hans regeringstid. Kanth är än idag en plats med annorlunda arkitektur och exotiska upplevelser.
Vahla
Det alvisk kungariket Vahla är mycket öppet för att vara ett alvrike. Alverna här är mycket öppnare och välkomnande mot främlingar än alverna i öst. Likt Melukhas och Landoris alver lever man enligt de urgamla seder som man lärde sig av gudinnan själv, men så här långt bort känns saknaden av den försvagade Tavatenu än mer och i sin förtröstan har man vänt sig utåt för att söka kunskap var man än kan finna den, såväl människor som demoner.
Tadzabukten
Tadzabukten är inloppet till Kalsalsjön. Fast sjön är lika enkel att navigear som Kalsalsjön så bebos den av farliga havsormar som gör livet surt för handelsmännen.
Tandakaj
Trippelkungadömmet Tandakaj är en stor producent av mattor, kamfer och rena smaragder. Dessa varor är de som letar sig till Ereb (dock utan erebernas vetskap då de kallas för kamsunska smaragder) och bringar då höga priser. Tandakaj styrs av en envåldshärskare kallad den trekrönte då landet består rent tekniskt av tre kungadömen. De tre kungadömena – Tankaj, Dankaj och Kankaj grundades av emigranter från ett rike på andra sidan Slöjornas Ocean då det sägs ha blivit torra och obeboeliga öknar under den tredje konfluxen.
Jian
Kaliphatet Jian är ett mycket gammalt rike som har stått emot både margyler och andra invaderande stammar från öster. Även om Jian inte ligger vid Kalsalsjön så räknas de till dess handelssfär. Man skeppar ut kryddor, glas, jade och slavar tagna från den fjärran öster.