Jag är lite emot att man gör såna generella antaganden att allt kardiskt vin är dåligt. Jag ser istället att uttalandet om att Kardiens viner är dåliga beror på att en stor del av dem är det och riktigt bra viner hittar sällan ut från sina distrikt (de lokala länsherrarna eller kyrkoherrarna behåller dem för egen konsumtion).birkebeineren skrev:Läser sen att det är i Ekenfara Kungavinet tillverkas. Då kan Stirpazviner kanske få vara det andra undantaget från Kardiens annars dårliga vin?
Några få distrikt är kända för bra viner eftersom de kommer sällan ut på marknaden. Några bra vindistrikt är Kungsdistriktet runt Ekeborgsfloden (namnges så eftersom vingårdarna uteslutande ägs av kungen?), Stirpazviner kända för sina röda viner. Valanto och Florentin vid Inmarkssjön är kända försina syrliga vita viner. Sjölunda och Ekelunda tillhör förvisso kungens domäner men vinet får inte kallas för Kunngsvin då det inte håller tillräckligt hög kvalitet, dock är de utmärkta viner.
Större delen av de viner som tillverkas i länen runt Faltraxbukten är vita och håller inte alltför stor kvalitet. De mesta av det som lämnar området byts mot rött från södra Kardien.
På Divras udde och i Bry och Grinfara finns en stor vinproduktion som främst finns för landets egen konsumtion. Philmark har främst lokalproduktion med undantag för Stirpazvinerna