Zorakin
För du in och samlar all denna information (även Birkes) på ett ställe? Please?Fraxinus skrev:Ber om ursäkt Spelknepe! Fick föra två justeringar till:
Slöringe ska ligga mellan Baros och Brusabro och inget annat.
Bockelton ligger nordöst om Vetterby i södra Indarrike (inte norra Yttersol).
Och Glöm inte Birkes Ellmunsberg i hertigdömet Inberg (officiellt).

-
- Admin
- Inlägg: 9437
- Blev medlem: 2007-02-27 07:25
jag tycker det. Det finns plats på kartan. Och även om det skulle vara en liten plats så kanske det är en betydelsefull plats.birkebeineren skrev:Är en borg som resideras av en markgrevinna tillräckligt stort för att markeras? Kanske om en by tillhör?Mikael skrev:Markgreven för Östmark föreslår jag residerar i släktfästet Avundens passage (google Neidpath för bild) i Salamora på rätt sida gränsen mot Östmark/Nostratiet.
Hmm, varje grevskap har väl ett huvudbaroni (heter det så). Framgår det någonstans vilket detta är (ifall det inte är en stad).Fraxinus skrev:Vi har kvar ett markgrevskap att utplacera. Men där finns redan en markgreve som sitter i riksrådet. Markgrevskapet Junemark. Har funderingar att lägga det i nordöstra slättebo. Centralort Hedehall.
-
- Admin
- Inlägg: 9437
- Blev medlem: 2007-02-27 07:25
Klyfvehus som liten by någonstans på västra Grindanu. Sen skal jag försöka inte hitta flera.Ättlingarna till Ormrad Klyfve som var zorakisk befälhavare på Hakkai när det begav sig har fortfarande sin anfaders brutna svärd hängande på väggen i borgsalen hemma på västra Grindanu. Detta återlämnades av den feliciska kaptenen Sulboros Di Elakion direkt efter att Klyfve avgivit det vid själva övergivningsceremonien. Under resten av sitt liv hävdade Hakkais sista försvarare att han hade kunnat hålla kolonin om inte den fege kung Karolu Landsplåga hade beslutat överge den. Uppe på vinden hemma forvarar ännu Klyfvarna kolonin Hakkais sista fana i grönt och silver (den hakkaiska kolonins vapen var ginstyckad i grönt och silver med en Caddosol i guld mot det gröna).

-
- Admin
- Inlägg: 9437
- Blev medlem: 2007-02-27 07:25
...men kanske du vill använda någonting härifrån Fraxinus: http://www.erebaltor.se/wiki/index.php? ... r.C3.A5det
Eller här: http://www.erebaltor.se/wiki/index.php? ... lsfamiljer
Eller här: http://www.erebaltor.se/wiki/index.php? ... lsfamiljer
-
- Admin
- Inlägg: 9437
- Blev medlem: 2007-02-27 07:25
Du har enligt översikten över Riksrådet (som jag länkade till ovanför) placerad marken Bertold Axman i Junemark...Fraxinus skrev:Vi har kvar ett markgrevskap att utplacera. Men där finns redan en markgreve som sitter i riksrådet. Markgrevskapet Junemark. Har funderingar att lägga det i nordöstra slättebo. Centralort Hedehall.
Markgrevskap är lite annorlunda. Ofta ligger de eller har legat på utkanterna av ett rike. De är senare erövringar och de kan vara glest befolkade eller glest bemannade av adel. Markgreven får då en roll som en hertig light. Han (eller hon) är direkt underställd kungen och ansvarar för försvar, juridik och skatteuppbörd mm för området. Eventuell övrig adels mark och ansvar består snarare av storgårdar snarare än administrativa baronat eller grevskasp. Vid krig är det markgreven som leder försvaret i markgrevskapet. Grevskapet var således ursprungligen inte uppdelat i mindre baronat.Spelknepe skrev:Hmm, varje grevskap har väl ett huvudbaroni (heter det så). Framgår det någonstans vilket detta är (ifall det inte är en stad).Fraxinus skrev:Vi har kvar ett markgrevskap att utplacera. Men där finns redan en markgreve som sitter i riksrådet. Markgrevskapet Junemark. Har funderingar att lägga det i nordöstra slättebo. Centralort Hedehall.
Sedan kan förutsättningarna med tiden förändrats. Baronat kan ha bildats efteråt inom markgrevskapet. Markgrevskapet kan ha uppgått inom ett hertigdöme. Det är det som är fallet med Junemark tänker jag. Junemark har blivit en del av Hertigdömet Slättebo. Sannolikt var även Slättebo ursprungligen ett eget markgrevskap. Så småningom såg någon kung skäl att slå ihop de båda markgrevskapen i ett hertigdöme. Markgrevskapet Junemark är dock kvar som titel och kanske har markgreven eller markgrevinnan dessutom behållit exempelvis delar av de ursprungliga ansvaren som medföljer titeln. Exempelvis kan han eller hon ha ett större ansvar för försvaret och skattebörd inom Junemark för att avlasta hertigen av Slättebo. De juridiska spörsmålen avgörs dock av hertigen i Tofie. Eller så är det tvärtom. Markgrevskapet har bibehållet sin juridiska ställning. Men är militärt underställd hertigen.
Hur som helst så är det sannolikt ändå så att markgrevens gods är det största och mäktigaste i det grevskapet.
Jo jag såg det. Men vi har också riddare Martel Hammar från markgrevskapet Angelmark (i östra yttersol). Han är ståthållare. Kanske är Martel Hammar förhållandevis ung (19 - 21 år). Då kan hans mor vara runt 35 - 37 år. Är hon änka (inte osannolikt i Yttersol) kan hon fungera som regerande markgrevinna medan hennes son gör karriär och skaffar sig kontakter i hovet i Pendon. Sannolikt visade han prov på stor begåvning som student på Mandelorden och han fick således en förfrågan från hovet om han skulle vilja ta på sig den nyligen ledigförklarade ämbetet som ståthållare. Den gamle ståthållaren Borodran Galtesprång (gemenligen kallad "den Fete") hade dött i hjärtinfarkt under mindre ärevördiga former i en säng på det ökända värdshuset (och horhuset) Gyllene lyktan.birkebeineren skrev:Du har enligt översikten över Riksrådet (som jag länkade till ovanför) placerad marken Bertold Axman i Junemark...Fraxinus skrev:Vi har kvar ett markgrevskap att utplacera. Men där finns redan en markgreve som sitter i riksrådet. Markgrevskapet Junemark. Har funderingar att lägga det i nordöstra slättebo. Centralort Hedehall.
Så där! Vore väl fan om jag inte fått rätt på alla orter nu. Notera att Blåtorn är ändrat till Drylehamn. Birke och jag har tydligen överens om att Blåtorn ligger i Hafsort. Och Junemarks Hedehall ändrades till Vedehall.
OBS: Hittade ett fel till och fick göra ytterligare editeringar[/quote]
Fraxinus skrev:Tror jag nöjer mig så här (tillsvidare).
Justeringar klara.Fraxinus skrev:Nr 1 Drydoskogen
Nr 2 Amteveden
Nr 3 Drällebukten
Nr 4 öarna heter Lilla och stora Umbärandet
Nr 5 Dimöarna (på Spelknepes karta), de fyra största heter Dimö (bebodd), Drakön (känd för sina många grottor vid havsnivå), Lyckträffen, Städet (Hammaren är ett knappt synligt hammarformat skär strax utanför Städet, många skepp har gått på grund på hammaren).
Nr 6 är Saltholmarna utanför Hafsort (varför de heter så vet man inte riktigt).
Nr 7 ön Bore
Nr 8 Harkens bukt
Nr 9 Pampiska sjöarna
Nr 10 Glimmaren
Nr 11 Sortvattnet
Nr 12 Djupingen och Mumlarens källa
Nr 13 Svansjön
Nr 14 Stora Skuggan
Nr 15 Snakerskogen
Nr 16 Norra och södra ytterveden
Nr 17 Tokens lund
Nr 18 Svämskogen (sirenernas fägnad)
Nr 19 floden Brusan
Nr 20 Solafloden och Golwynderan
Nr 21 Sjön Lymmeln (känd för sin opålitlighet - många båtar har kapsejsat på denna sjö. Vissa menar att det Undiner, vattenelementarer, som välter båtarna.
Nr 22 Angelsjöarna, Stora och Lilla. Utgör gräns mot markgrevskapet Angelmark.
Nr 23 sjön Lyran
Nr 24 sjön Bolmaren (känd för den rökplym som då och då kan ses stiga upp i mitten av sjön. Lärde spekulerar i orsaken. Magiker som bor i botten av sjön? Vulkanisk aktivitet? Någon har föreslagit att det ska röra sig om myggor som svärmar över sjön men de flesta förkastar denna teori.
Nr 25 Uaul Grond (OBS: Felstavat tidigare)
Nr 26 Pärlfladen (OBS: ändrad)
Nr 27 Syllevik
Nr 28 Öar där en stad benämnd Vidarhamn återfinns. Ej namngivet.
Nr 29 Väderön
Nr 30 Alba (efter öns kritvita klippor)
Nr 31. Grindanubergen
Nr 32. Chrysoleimon - Alvstad. Den sista av tidigare fyra alvstäder i Nordbergaskogen. Legender placerar de tre andra städerna i anslutning till Svansjön, Mumlarens källa och invid Anja eller Bolmaren.
Stengrå – liten stad som gränsar intill Torilskogens sydspets öster om Pendon. I äventyret som staden förekommer i så finns det ett angränsande litet samhälle med svartalfer som bryter silver och handlar med människorna i staden.
Wilmsby - liten stad i östra Amtefjärd, invid Amteveden
Sissingholm - liten stad mellan Stengrå och Framhundra.
Faringdon - köping i Amtefjärd (ändrad)
Hallsten - stor by med borg i Dreverike
Baril - liten stad i grevskapet Baryd i hertigdömet Likermark. Ligger ungefär där Jostefloden rinner in i Grimaniträsk.
Ryngil - liten stad i grevskapet Ryng i hertigdömet Pharynx. Söder om staden Pharynx. Norr om staden Baril.
Drylehamn - köping/liten stad i hertigdömet Amtefjärd. Ligger längst upp i den djupa viken söder om Drydoskogen.
Bardisee - stad i hertigdömet Yttersol. Ligger i min tanke ungefär där du placerat Moorburg, Spelknepe. Den sjön heter för övrigt Bardsjön.
Moorburg - i grevskapet Moortal i hertigdömet Gredelmark, ungefär mitt emellan staden Luksilo och där Moorburg är placerat just nu.
Nansee - stad i hertigdömet Gredelmark – ligger i böjen på Niggefora strax nordväst om Luksilo. Staden är lite närmare Luksilo än Chrymil. Fårskötsel, tygindustri, stenkolgruvor. Tillverkar de mycket populära Gredelmantlarna. Slitstarka mantlar av mycket hög kvalitet. Tillverkar även mycket välgjorda gambesoner (vadderade tygtunikor - rustning). En av få framstående tygtillverkningar i Zorakin. Stenkolen skeppas med floden till Luksilos vapen och rustningssmeder.
Merlon – mindre stad och län i Gredelmark, rakt öster om Luksilo.
Rochmil - mindre stad och län i Gredelmark. Mellan Luksilo och Kra (närmare Luksilo). Marmorbrott, Vinodlingar, Fårskötsel.
Sordon - mindre stad och län i Gredelmark, mellan Luksilo och Moorburg. Stenkolsgruvor. Vinodlingar. Fårskötsel.
Brusabro - mindre stad med med viktig industri. Ligger intill floden Brusan i Indarrike. Många sågverk drivna av vattenkraft finns här. Och en sägenomspunen bro där ett troll och ett par getter figurerar.
Rawtenhall - köping med borg i markgrevskapet Angelmark (halvön norr om Ytterveden)
Torne - köping mellan Tokens lund och Lymmeln i södra Yttersol
Haxby - liten stad mellan Svämskogen och Tausabine i Yttersol
Helmsten - stor by med borg vid stranden mot sjön Lymmeln
Grimby - köping med borg nordöst om Baros i Indarrike
Haslingen - liten stad i markgrevskapet Angelmark i yttersol
Hykshamn - köping och fiskehamn i Angelmark (Yttersol).
Vetterby - köping och fiskesamhälle söder om Baros i Yttersol . Väster om Solån.
Slöringe - stor by med borg mellan Brusabro och Baros i Indarrike
Eskilsby - där Bardisee nu är placerad i kartan (se Bardisees placering nedan). By/köping i Salamora i äventyret vid sjön Anja.
Bockelton - liten stad nordöst om Vetterby i södra Indarrike
Traxim -liten stad strax öster om Stora Skuggan i Indarike.
Tokehus - stor by med borg norr om Tokens lund i Indarrike
Grevholm - köping med borg i södra Indarrike
Dinedor - köping söder om Svansjön i kanten på Nordbergaskogen i Salamora ( OBS: rättelse)
Bryggehus - liten hamn och handelsstad vid Granströmmens mynning i Yttersol
Denholm - liten stad söder där Solån delar sig, söder om Indarsol i Indarrike
Roholm - liten stad sydöst om Juneborg och sydväst om Pharynx invid floden Joste
Mörkeborg - by i sydvästra Pharynx inne i Torilskogen men nära skogsbrynet
Kaskeby - by i sydvästra Pharynx inne i Torilskogen men nära skogsbrynet
Akershus - by i sydvästra Pharynx inne i Torilskogen men nära skogsbrynet
Glimming - liten stad i sydvästra Pharynx precis utanför Torilskogen
Sortmund - köping i sydvästra Pharynx precis utanför Torilskogen
Uppdateringar....tappade bort namnet på nummer 20, en flod. Återkommer om den...om ingen annan har ett bra förslag. Återkommer också med ytterligare samhällen.
Mer kommer! Inom ett par dagar.
Ytterligare städer och köpingar
Ragnvaldsberg (stad mellan Raxberg och Pharynx)
Snakehall - liten stad i Pharynx
Hammar - köping i Pharynx
Flodhus - liten stad i Phrynx med borg på ö mitt i Jostefloden. Norr om Roholm.
Ringelsta - liten stad i Pharynx öster om staden Pharynx
Ekeholm ( köping i östra Slättebo när gränsen till Pharynx)
Dreve - lite stad i mellersta Dreverike nära Torilskogen
Krixby - köping med borg i Dreverike
Ulme - liten stad och garnisonsort i södra Dreverike
Kungsberg - stad och garnisonsort i Dreverike mellan Mannemo och Gröneborg
Hall - liten stad och garnisonsort i södra Amtefjärd
Bardon - liten stad i norra Yttersol. Känd för kolgruvor
Ipsby- köping i norra Yttersol
Garby - köping i Yttersol
Thespia - liten stad i Yttersol, söder om Bardon
Wulffingen - liten stad i norra Yttersol
Gransäng - stor by med borg i norra Indarrike
Kyringe - köping med borg i västra Indarrike
Asinkors - stor by i Gredelmark, strax norr om Luksilo
S:t Willem - kloster och köping i Likermark. Munkarna kan ge träning i stridskonst, strid med trästav och strid med stridshammare och sköld. Men också Teologi, Matematik, Historia och Klassisk Jori. OM man lyckas övertala dem att utbilda en utomstående.
Nimby - köping i Likermark. Känd för sin konservativa befolkning och sina svårigheter att utvecklas då ortsbefolkningen ligger i konstant och blodtörstig fejd med varandra om nybyggnationer och nyetableringar.
Klyfvehus - liten stad med borg i sydvästra Likermark
Grå hallar - liten stad i västra Inberg på gränsen till Nordbergaskogen
Drakröjet - stor by i Inberg
Ellmunsberg - köping med borg i Inberg
Magdeberg - lite stad i östra Inberg. Strax väster om Brusabro
Oreberg - liten stad i västra Salamora med gruvor och järnbruk
Solingen - liten stad med järngruvor och vapensmedjor i södra Salamora
Vedehall - liten stad med borg i nordöstra Slättebo (i Junemark)
Knepeholm - liten stad i södra Slättebo (söder om Tofie)
Viteborg - köping och borg på ön Alba
Större Hobsamhälle
Arlinge - köping i södra Dreverik - Tillverkar den utmärkta ölen Arlinge Bitter. Hård konkurrent till Hummelsta när det gäller öltillverkning.
Hummelsta - köping i norra Amtefjärd. Ett av Grindanus bästa öl kommer Zorakins bästa öl kommer härifrån.
Mucks kullar - köping i Yttersol. Odlar och säljer mycket fin tabak. Ortens vita viner är också mycket trevliga.
Sniggs källa - stor by i Dreverike.
Dunsden - stor by i östra Salamora, nära Chrymil.
Vättebyar
Kommer inte ihåg om Svartalfbyn (eller vättebyn) utanför Stengrå hade något namn. Om inte så döps det till:
Brelg - vättarna här har hittat en liten silveråder som de bryter och handlar varor för.
Sorgyk - vätteby i Dreverike, i kanten på Torilskogen, som specialiserat sig på att bryta stenkol. Viss mindre järnbrytning pågår också. I utebyte mot stenkolen byter de bland annat till sig spannmål, ostar och grova ylletyger från människorna. Människorna säljer stenkolen vidare till smederna i Pendon och gör en god förtjänst.
Läs igenom och kommentera. Är det några orter ni vill lägga till så säg ifrån!
OBS: Hittade ett fel till och fick göra ytterligare editeringar[/quote]
Senast redigerad av Fraxinus den 2013-02-10 14:13, redigerad totalt 2 gång.
-
- Admin
- Inlägg: 9437
- Blev medlem: 2007-02-27 07:25
Skall vi verkligen sätta namn på alla grevskapen?
Ett par-tre är namngivna källorna och kanske tio här på forumet men övriga kanske femtio grevskap måste vi då hitta på. En utmaning i så fall...
Gränserna som redan finns i Aidne-modulen har jag dock börjat på. Fast om jag gör dessa på din senaste karta måste inte ändå du rita om Spelknepe?

Gränserna som redan finns i Aidne-modulen har jag dock börjat på. Fast om jag gör dessa på din senaste karta måste inte ändå du rita om Spelknepe?
Det är lugnt! Jag har fantasi så det räcker!
Om du fixar gränserna, Birke, och hjälper mig ta fram de officiella grevskapen så tar jag och hittar på resten av dem. Jag har ju ändå redan börjat med det.
Och kanske har några av alla kollegor här på forumet redan namngett ett eget grevskap i något spel? Det är bara att skicka in det i så fall.

Om du fixar gränserna, Birke, och hjälper mig ta fram de officiella grevskapen så tar jag och hittar på resten av dem. Jag har ju ändå redan börjat med det.

Och kanske har några av alla kollegor här på forumet redan namngett ett eget grevskap i något spel? Det är bara att skicka in det i så fall.