Zorakiska adelsfamiljer
Hertigfamiljerna
Grijp
Hertigar av Salamora
Hertigfamiljen Grijp av Salamora är en av fyra ursprungliga hertigfamiljer (via ett oäkta sidoskott).
-Tullmästaren riddar Manfred av hertigfamiljen Salamora
Gyldenmark
Hertigar av Amtefjärd
den berendiske kungens bror Bosmar var gift med en dotter till hertigarna av Amtefjärd
Fungerar alldeles utmärkt. Hertigfamiljen Gyldenmark av Amtefjärd är ett av fyra ursprungliga hertigfamiljer som finns kvar och härstammar således från Zorakins första kung. Familjens döttrar har varit drottningar av Zorakin vid tre tillfällen. Och jag förmodar att Hertigarna av Gyldenmark kan ha gift bort några döttrar till mäktiga adelsfamiljer i Kardien.
Riksmarskalk Riddare Didrian Gyldenmark av hertigfamiljen Amtefjärd (chef över Hovstaten, medlem i Riksrådet, Kungens högra hand och har även i nödfall viss beslutsrätt-officiella källor)
Hirsche
Hertigar av Inberg
Korp
Hertigar av Likermark
Hertigfamiljen Kruxhelm av Likermark den tredje (fattiga, helt maktlösa och i knät på mäktiga grevefamiljen Tiurehuvud)
Lindeworm
Hertigar av Pharynx och Kungar av Zorakin
Vidar VII Rättråde Lindeworm
O´Bardisee
Hertigar av Gredelmark och tidigare kungar av Luksilo
Den luksiliska hertigfamiljen av Gredelmark var från början inte Hertigar. Hertigarna av Gredelmark stammar i rakt nedstigande led från det Luksiliska kungahuset som avsattes och degraderades till markgrevar av Zorakierna. Efter väl utförda tjänster till det Zorakiska kungahuset bevärdigades de med Hertigtitel. Hertigarna av Luksilo har redan under kungatiden varit ingifta med diverse högadliga familjer i Erebos, Dakkilo och eventuellt Jorpagna och senare även med något erebosiskt eller dalkiskt handelshus, fler Jorpagniska adelshus och givetvis Zorakiska hertigfamiljer.
I 41 år satt riddar Adramel O`Bardisee som hertig av Yttersol efter att ha valts till titeln i vad man trodde skulle bli en kort övergångsregering. Dessa år kallas allmänt Yttersols lyckliga tid, en tid av fred och välstånd. Detta var också tiden för den Morelvidyniska Exodusen, när många Morelvidyner av adinisk tro sökte skydd i Zorakin. Hertig Adramel gav dem tillåtelse att slå sig ner i Yttersol. När han sedan dog lämnade han titeln i arv, inte åt sin son som många (inte minst den Penniska adeln) väntat. Utan till den som visade sig mest värdig.
Sterne-Björnhugg
Hertigar av Dreverike
Dreverikes Sterne-Björnehugg har rötter tillbaka till den ursprungliga hertigfamiljen Adlerkloo av Dreverike (Sterne gifte sig med enda dottern till Adlerkloo, Björnehugg gifte sig med den äldsta dottern Sterne och ärver hertigtiteln efter Ranulf Sterne)
Kanslern Riddare Ragnvald Sterne-Björnehugg av hertigfamiljen Dreverike
Övriga
Adlerklo
-tidigare hertigar av Dreverike
Axman
Marsken Markis Berthold Axman av markgrevskapet Junemark
Björnhugg
-Björnhuggebröderna från Det tredje soltåget
Blåtorn
-Riksskattemästare riddar Fabian Blåtorn av baronatet Gröneborg
Hammar
-Ståthållaren Riddare Martel Hammar av markgrevskapet Angelmark (Närmsta underlydande till riksdrotsen och chef för Fögderiet (slottsfogdarna) och Ständerna (fria borgmästarna), dvs förvaltningen av kungsmarkerna och fristäderna)
Horn
-Härolden riddar Justus Horn av Oreberg
O´Ulvakus
Storamiralen Greve Krind'O Ulvakus (från hertigdömet Luksilo)
Ram
-Hovstallmästaren Riddare Einergrid Ram av Grå hallar
Sorthelm
Riksdrotsen Greve Borodrik Sorthelm av Ryng
Sterne
Innehade hertigtiteln över Dreverike under Ranulf Sterne
Tiurehuvud
-grevar
-stor makt i Likermark