Flygöar: Skillnad mellan sidversioner

Från Ereb altor
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med 'Kategori:Geografi Flygöar är "bitar" av sten i olik storlek som på ovansidan är sparsamt bevuxen med den flora som det karga och svala klimatet högt uppe i luften förut…')
 
m (flyttade Flygöar till Flygöar)
(Ingen skillnad)

Versionen från 16 december 2013 kl. 10.28

Flygöar är "bitar" av sten i olik storlek som på ovansidan är sparsamt bevuxen med den flora som det karga och svala klimatet högt uppe i luften förutsätter, och bosatt av stora mängder fåglar. Stenen går gärna i dagen och är slipad av den ständiga vinden, överalt finns små sjöar och ansamlingar av regnvatten. Har och där finns små björkar och krokiga tallar. De har sina fasta omloppsbanor runt det altoriska klotet men dessa är inte cirkulära utan följer ett oregelbundet mönster som i stort sammanfaller med de stora luftströmmarna runt Altor. Öarna och omloppsbanorna är stort sätt kända (det är ju bara att titta upp och där passerar de, precis som det alltid har gjort) och följer årstiderna så att varje år kan en flygö, där den är känd, i vackert väder ses som en liten prick högt uppe i luften. Flygön Caranor är bosatt av älvfolk.

Flygöar anses inte som något spektakulärt med altoriska ögon sett även om de är sällsynta och få marklevande varelser vet mycket om dem. De finns där som en helt naturlig geografisk företeelse och ingen har egentligen ifrågasatt deras existens (även om just hur de fungerar är en mycket omdiskuterad fråga, på lik linje med exempelvis tidvatten, årstider, jordbävningar).