Elfstan Fagerkind: Skillnad mellan sidversioner

Från Ereb altor
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ingen redigeringssammanfattning
mIngen redigeringssammanfattning
 
(4 mellanliggande sidversioner av en annan användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
[[Kategori:Personer]]
[[category:Kardien]]
[[category:Kardien]]
{{huvudartikel| Kardiens regentlängd}}
{{huvudartikel| Kardiens regentlängd}}
----
----


Rad 14: Rad 14:
----
----


Sitt tillnamn fick Elfstan tack vare sitt fagra anlete. Elfstan var känd för att ha en smak för damer och lämnade många kärleksbarn efter sig. Samtliga blev väl omhändertagna, många av dem blev dubbade till riddare och tjänade i kungens här. Elfstan gav adeln stor frihet och avsatte under sitt styre inte en enda adelsman. Då hertigen av Satgherin besegrade hertigen av Divra och införlivade dennes hertigdöme i sitt eget kommenterade Elfstan det med: ”om man anfaller hertigen av Satgherin så får man väl skylla sig själv”. Detta trots att hertigen därigenom samlade en makt stor nog att kunna utmana kungen. Elfstan var mån om att hålla sig på god fot med alla och var känd för att anordna storslagna fester och tillhörande torneringar. Han var också en erkänt god riddare, men avled trots detta i sviterna efter de skador han åsamkats vid en dyst mot baronen av Slättemark. Elfstan kallade på sin dödsbädd till sig baronen, gav honom sin kungliga välsignelse samt sin bästa häst. Detta för att undvika att ”baronen råkar illa ut senare”. Baronen av Slättemark råkade alls inte illa ut. Han blev sedan en av Vidar IV:s gunstlingar, lyckades utöka sin mark avsevärt och steg i rang till greve.  
Sitt tillnamn fick Elfstan tack vare sitt fagra anlete. Elfstan var känd för att ha smak för damer och lämnade många kärleksbarn efter sig. Samtliga blev väl omhändertagna. Många av dem blev dubbade till riddare och tjänade i kungens här.
 
Elfstan gav adeln stor frihet och avsatte under sitt styre inte en enda adelsman. Då hertigen av [[Kardien#Satgherin|Satgherin]] besegrade hertigen av [[Hertigdömet Divra|Divra]] och införlivade dennes hertigdöme i sitt eget kommenterade Elfstan det med: ”om man anfaller hertigen av Satgherin så får man väl skylla sig själv”. Detta trots att hertigen därigenom samlade en makt stor nog att kunna utmana kungen. Elfstan var mån om att hålla sig på god fot med alla och var känd för att anordna storslagna fester och tillhörande torneringar.
 
Han var också en erkänt god riddare, men avled trots detta i sviterna efter de skador han åsamkats vid en dust mot baronen av [[Kardien#Slättemark|Slättemark]]. Elfstan kallade på sin dödsbädd till sig baronen, gav honom sin kungliga välsignelse samt sin bästa häst. Detta för att undvika att ”baronen råkar illa ut senare”. Baronen av Slättemark råkade alls inte illa ut. Han blev sedan en av [[Vidar IV Tyrann|Vidar IV:s]] gunstlingar, lyckades utöka sin mark avsevärt och steg i rang till greve.  


Bildade [[Kungsriddarna]] 503 e.O.
Bildade [[Kungsriddarna]] 503 e.O.
Byggde slottet i [[Ekeborg]]: http://www.erebaltor.se/forum/viewtopic.php?p=7757#7757

Nuvarande version från 21 april 2021 kl. 14.21

Huvudartikel:Kardiens regentlängd

Kung av Kardien.

  • Födelse: 473 e.O.
  • Trontillträde: 498 e.O.
  • Död: 530 e.O.

Sitt tillnamn fick Elfstan tack vare sitt fagra anlete. Elfstan var känd för att ha smak för damer och lämnade många kärleksbarn efter sig. Samtliga blev väl omhändertagna. Många av dem blev dubbade till riddare och tjänade i kungens här.

Elfstan gav adeln stor frihet och avsatte under sitt styre inte en enda adelsman. Då hertigen av Satgherin besegrade hertigen av Divra och införlivade dennes hertigdöme i sitt eget kommenterade Elfstan det med: ”om man anfaller hertigen av Satgherin så får man väl skylla sig själv”. Detta trots att hertigen därigenom samlade en makt stor nog att kunna utmana kungen. Elfstan var mån om att hålla sig på god fot med alla och var känd för att anordna storslagna fester och tillhörande torneringar.

Han var också en erkänt god riddare, men avled trots detta i sviterna efter de skador han åsamkats vid en dust mot baronen av Slättemark. Elfstan kallade på sin dödsbädd till sig baronen, gav honom sin kungliga välsignelse samt sin bästa häst. Detta för att undvika att ”baronen råkar illa ut senare”. Baronen av Slättemark råkade alls inte illa ut. Han blev sedan en av Vidar IV:s gunstlingar, lyckades utöka sin mark avsevärt och steg i rang till greve.

Bildade Kungsriddarna 503 e.O.

Byggde slottet i Ekeborg: http://www.erebaltor.se/forum/viewtopic.php?p=7757#7757