Samkarna

Samlingsplats för alla länder och platser
Dretski
Ransardisk Gripryttare
Inlägg: 195
Blev medlem: 2007-10-03 19:40

Re: Samkarna

Inlägg av Dretski »

Jag läser just på Wikin; "Från grottmålningar i Drakryggsbergen vet man dock att ankor i början var spräckliga och hade mer varierad fjäderdräkt än i dag."

Var skulle dessa grottor tänkas finnas, och hur/varför har de hittats? Är de rentav värdefulla turistmål för välbeväpnade konvojer med rika ankor fulla av äventyrslystnad? Har ankorna kommit söderifrån känns det ju rimligast att även grottorna ligger sydöst om Ankh-Castellum. Har någon vetenskaplig expedition begett sig efter Drakryggens hela kant i sådana fall eller är det en stackars jägare som gått vilse på fyllan, sjuk av Samkarnas diverse insektsbett? Ligger grottan i den norra delen av Drakryggen, norr om Carcamusa är det lättare att förstå att någon hittat den, men tar bort lite av känslan att södern är primitivare. Vad tycker ni andra? Hur som helst har det betydelse för utformningen av Samkarna.

Sitter dessa grottmålningar kanske rakt av i grottorna på Stiernfieders kastell, snarare än i Drakryggen, och befäster kastellets Stordrake? Tänkvärt och viktigt för att få ankornas historia rätt! :)
Användarens profilbild
Adragoor
Mirelsk Ramkrigare
Inlägg: 1776
Blev medlem: 2007-03-12 20:26
Ort: Lund

Re: Samkarna

Inlägg av Adragoor »

Gillar idén med grottmålningar under kastellet i Ankh-Castellum. Det utesluter ju iofs inte att det även har hittats grottmålningar i Drakryggen. Kanske av en uttråkad mandelmunk som blivit strandsatt i Krilloan i några år...
Skriv svar