Felicien

Samlingsplats för alla länder och platser
Användarens profilbild
Alendor
Cerevalisk Drakryttare
Inlägg: 840
Blev medlem: 2007-05-25 14:44
Ort: Västerås
Kontakt:

Inlägg av Alendor »

Mikael skrev:
Alendor skrev:Kom o tänka på Felicien när ja såg denna bild. =)
http://addran.deviantart.com/art/Mornin ... -207120273
Nja jag föreställer mig Felicien mer graktorrt. Detta ser mer ut som sydvästra Berendien eller östra Zorakin, eller? Fin bild.
Berendien funkar för mig =)
Clay of my clay, thou shall not kill! Thou shall not die!
Utrustningslista: http://rpg.malgol.se/drakar/utrustning/
Mikael
Admin
Inlägg: 5394
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael »

tjusigt sentimentalt Spelis!
Användarens profilbild
Fafnir
Vortiger
Inlägg: 2248
Blev medlem: 2007-02-09 12:19
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Fafnir »

Jag har så smått påbörjat en illustration av feliciskavapen med skala. Hoppas kunna få upp den snart. Har lite fler kimzonska taturingar också.

Känner vi ingen som är vass på att teckna fartyg?
...Men vem skall föra våra runor, så väl, med den äran?
----------
Instagram: porkypete
----------
Mikael
Admin
Inlägg: 5394
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael »

:!: Känner att jag måste kasta ut mina anteckningar om Tyros här för påbyggnad och andras goda idéer. :?: Om jag skissar på en karta över staden, kan någon annan göra om den mer användbar? Vem skickar jag skannad skiss till?

TYROS= Klippan, kortform för Den Gyllen Klippan
Det gyllene Tyros är Feliciens huvudstad och största stad med ca 42 000 invånare.

Tyros hamnbassäng är en naturlig fjordlik vik med höga klippor runt om. Längst in är landet mer mjukt sluttande och det är över den höjningen som enda landvägen ur viken går. Inloppet är avspärrat av tre vågbrytare som går omlott och har flera torn med kastmaskiner till försvar. Inloppet kan också spärras av flera kedjor.

Det som en gästs blick snabbt fäster sig vid är det imponerande komplex av vita byggnader och helgedomar som ligger längst in i viken och som högst upp där vägen ut ur viken når sitt krön kungens palats med guld och pärlemorgnistrande torntak . Kring detta stora komplex av byggnader ligger gamla Tyros. Norr från Gamla staden har vi Landfronten, den stadsdel som ligger på klippans baksida ut ur viken. Även den är gammal och här finns många av stadens hantverkare, men även det imponerande Stamfurstarnas Säte. Kvarteren öster och väster om Gamla staden kallas just Östra och Västra hamnen. Här ligger handelshusen och flottans folk bor där. Längst ut i mycket smala klättrande kvarter finns Vikstigen och Östra fronten. Dessa når nästan ända ut till vågbrytarna.

Stadens kvarter (Meh) är som i de flesta feliciska städer byggda i öar av flera hus med upp till tre våningar. Mellan öarna går för Kopparhavet ovanligt breda gator och trappor som leder från hamnkvarteren till bebyggelsen en bit högre upp på klipporna. Man skulle kunna säga att det är svårt att finna en gränd i Tyros.

I öster och väster skyddas staden av de svårbestigna klipporna och mellan dessa runt Landfronten går bastanta murar.
De kungliga varven ligger i huvudsak på andra sidan klipporna i egna muromgärdade bukter förbundna med staden med muromgärdade vägar.

Gamla staden domineras helt av de militära och religiösa administrationernas byggnader. Närmast hamnen (med ett kvarter av lager och militärförråd närmast vattnet) ligger Havskårens imponerande byggnad och i anslutning därtill ligger stadens stora Paridons tempel uppfört på den plats kîmzonerna enligt traditionen en gång landsteg.
Här ligger också flottans hamn med kajplats för en hel myriador skepp (staden har tre, men alla är aldrig i hamnen samtidigt). Klättrandes upp mot Palatset högst upp ligger sedan Marinkårens, Arméns, Tyros administration, Tyros Skeppsråd, Galadons tempel, Philodons tempel, byråkratin osv. Byggnaderna är mer eller mindre förbundna med varandra och för de som vet hur går det att vandra från Havskåren upp till Stjärnkammarsalen utan att se himmel ovanför huvudet. I komplexets innandöme finns arkiven, administrationen och tortyrkamrarna för Feliciens hemliga säkerhetskår Spindelns brödraskap (”Spindelmodern”), liksom ett underjordiskt fängelse för fångar som ska glömmas bort och den kungliga slavsmedjan. Som kronan på verket och med fantastiska vyer över staden ligger det Kungliga Palatset med sin Svärdsdansplaza, Riksrådet/Stjärnkammarrådet, Tronsalen, Rikets skattkammare, Kungliga familjens bostäder osv. Alldeles nära ligger också det symboliska Jordugardets förläggning.
Det Kungliga Skeppsrådets ("Kungarådet") magnifika rådhus upptar ett helt kvarter ett par kvarter öster om ”komplexet” och är rikt smyckat med friser och målningar som avbildar episoder ur Kalameikiden och Stammarnas och Husens hjältesagor.
Gamle klepsydern (tidvattenur) får numera lite hjälp av det lilla intilliggande havsmagikerhuset sedan Tyros växt så att uret nu ligger flera kvarter från hamnen.
Huset Carais och Huset Castrans har sina palats vid Agorah Obethiocos (Stenstodernas torg) där stenstoder och mindre obelisker visar vilka familjer som suttit i rikets Skeppsråd.

Landfronten
Stamfurstars säte är landfrontens största byggnad, stamfurstarnas residens (särskilt furst Idhrams)
Gamla gravplatsen
Glasblåsare och porslinstillverkning
Huset Mattans har sitt palats vid det lilla Teatertorget (Agora Theioni) kring vilket tre öppna teatrar ligger. Huset Mattas är kända för sitt lättsinne och en gång i månaden arrangerar de komisk afton på sin täckta innegård där lustigkurrar från hela riket (och ibland utlänningar) försöker vinna publikens röst. Aftnarna heter på kimzon erektion komethiga.

Västra hamnen
Kalameikos och Elissas maosoleum
Storamiraler, Marinkårens och Havskårernas regementeschefer , Tyros, tre myriador
Huset Lochos
Huset Kandaulos

Östra hamnen
hantverkare och tyrisk röd purpurfärgning
Gillena
Elementarakademin, "Det brinnande havets skepp" kallat. Studierna sker huvudsakligen inom Vatten och Eld och har även en religiös aspekt som refererar till skeppens resa på de sydliga eldhaven och den generösa Salamandern. Det sägs finnas en eldrubin från Salamandern bevarad i akademins allra heligaste. Gatorna runt akademin kallas i folkmun för "Tjuvars ring av aska" då det sägs att askan från inbrottstjuvar spolas bort från gatorna de morgnar när någon försökt komma åt rubinen.
Huset Alkymades

Fyrtornet Fyros
Högst upp på den östra klippan reser sig ett mäktigt fyrtorn, befäst och bestyckat. Fyrtornet Fyros har en magisk eld som aldrig falnar och använder släthamrade silversköldar som reflektorer. Dess ljus kan siktas mycket långt, det sägs att man från dess topp kan se ända till Ingor, Sidon, Elikon och Mafor en klar natt, men endast fyrvaktarna vet. Fyrvaktarna är magikunniga enucker som har den heliga uppgiften att underhålla magin i tornet. De lyder under elementarakademin. Tornet lär också gömma ett slags eldkastande vapen kallat "Alkymades spegel" efter det handelshus som lät konstruera det. Vapnet är alldeles nytt och få vet därför hur det skulle fungera i strid.

Mellan Fyrtornet på klippan ner mot Landfronten löper en smal remsa av gräs och vallmo som under början av sommaren ger ett vackert intryck från havet. Sjöfarare kallar detta fält för "Tyros blodbad", då det ser ut som om blod rinner ner från Fyros mot havet.
Senast redigerad av Mikael den 2012-07-27 21:51, redigerad totalt 9 gång.
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9060
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren »

Tycker det ser ut som en bra inte bara början utan på god väg också fortsättning. :)

Jag försöker som sagt beskriva Sidon och har funderat på att använda flera "stadsord" från Krilloan-modulen. Meh för stadsdel, Aghora för torg och också några till. Krilloan grundades av felicier och stadens äldsta delar byggdes av byggmästare från Koalint där Tyros, Sidon och Elikon rimligtvis var de arkitektoniska förebilderna. Det feliciska språket är ju också en av grundkomponenterna i det blandspråket krilloanska är. Alla stadsdelar, torg, portar eller kanaler behöver nödvändigtvis inte ha ett krilloansklåtande namn men de kan kanske användas lite här och var, och som ett genomgående drag i alla de feliciska städerna?
Mikael
Admin
Inlägg: 5394
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael »

birkebeineren skrev:Jag försöker som sagt beskriva Sidon och har funderat på att använda flera "stadsord" från Krilloan-modulen. Meh för stadsdel, Aghora för torg och också några till. Krilloan grundades av felicier och stadens äldsta delar byggdes av byggmästare från Koalint där Tyros, Sidon och Elikon rimligtvis var de arkitektoniska förebilderna. Det feliciska språket är ju också en av grundkomponenterna i det blandspråket krilloanska är. Alla stadsdelar, torg, portar eller kanaler behöver nödvändigtvis inte ha ett krilloansklåtande namn men de kan kanske användas lite här och var, och som ett genomgående drag i alla de feliciska städerna?
Bra idé! :D
Användarens profilbild
Fafnir
Vortiger
Inlägg: 2248
Blev medlem: 2007-02-09 12:19
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Fafnir »

Instämmer:)

Bra idé.
...Men vem skall föra våra runor, så väl, med den äran?
----------
Instagram: porkypete
----------
Användarens profilbild
Rubicon
Ransardisk Gripryttare
Inlägg: 162
Blev medlem: 2010-06-05 18:28
Ort: Härnösand

Inlägg av Rubicon »

Från Zorakin tråden:
birkebeineren skrev:
Rubicon skrev:En relaterad sak till Felicisk-Zorakiska kriget.

Varför släppte Felicien Hakkai och lät dem bli självständiga?

Låter väldigt Icke-feliciskt måste jag säga....
Står så här i wikin:
576 e.O.
Kung Baros den Veke säljer ögruppen Hakkai och staden Montagor till dess inbyggare. Prins Hamilon erkänner inte försäljningen utan hävdar fortsatt felicisk överhöghet
578 e.O.
Prins Hamilon segrar i det avgörande Brödraslaget. Baros halshuggs med labrys på fördäcket till Prins Hamilons flaggskepp. Stamfurstarnas makt begränsas, de förbjuds att hålla flottor i fredstid och tvingas att ha residens i Tyros (under kungens och marinkårens ömma vård) och småkimzonernas inflytande i stamaffärer stärks. Marinkåren expanderas. Felicien utvecklas till Kopparhavets kanske mest centraliserade stat.
Borde det inte bakas in att Felicien planerar större/mindre anfall mot Hakkai för återerövring och integration i det feliciska riket?

Kanske lämpliga äventyrsuppslag för klåfingrade spelladare där rollpersonerna får ta ställning antingen för piraterna eller felicierna ;)
-Vi kåt nik och Lill-Aron? Vilka fåniga namn!
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9060
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren »

Troligen har Felicien planer för Montagor. Det står i Kopparhavets Kapare att även om Montagor officiellt håller sig neutrala i det feliciska Piratkriget som brutit ut så samarbetar de i hemlighet med Caddo-Erebos-Berendien eftersom de fruktar Felicien.
Användarens profilbild
Rubicon
Ransardisk Gripryttare
Inlägg: 162
Blev medlem: 2010-06-05 18:28
Ort: Härnösand

Inlägg av Rubicon »

birkebeineren skrev:Troligen har Felicien planer för Montagor. Det står i Kopparhavets Kapare att även om Montagor officiellt håller sig neutrala i det feliciska Piratkriget som brutit ut så samarbetar de i hemlighet med Caddo-Erebos-Berendien eftersom de fruktar Felicien.
Men är inte att det att de fruktar att en felicisk dominans av havet kommer att gravt hindra deras möjligheter till att plundra och leva rövare snarare än direkt ockupation?
-Vi kåt nik och Lill-Aron? Vilka fåniga namn!
Mikael
Admin
Inlägg: 5394
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael »

Ska väva in detta i Tyros beskrivning, hade missat det.
viewtopic.php?p=30048#30048
viewtopic.php?p=30048#30048

Hur går det med Sidon och Elikon?
Mikael
Admin
Inlägg: 5394
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael »

I Kopparhavets kapare finns en stämningsbild om Darition har jag för mig. Är det någon på forumet som vet vem som har upphovsrätten till den?
Fraxinus
Kardisk Bontisâl
Inlägg: 1634
Blev medlem: 2007-05-10 01:12
Ort: Stockholm

Inlägg av Fraxinus »

Det som kan bli resultatet av en Felicisk attack eller planerna på en attack mot Hakkai är att Erebos och Caddo försöker använda det för få in Zorakin i ett gemensamt krig mot Felicien.

Om man kan få öborna att frukta ett anfall från Felicien (vilket tycks ske snarare förr än senare) till den grad att de kan övertalas att begära ställa sig under Zorakiskt beskydd (som fristat under den zorakiska kungamakten) kan man piska upp sådana patriotiska känslor i Zorakin att detta tvingar statsmakten (kungen) att skicka trupp till Hakkai för att inte förlora ansiktet. Feliciens skulle knappast acceptera ett Zorakiskt återtagande över ön (med tanke på vad det kostade Felicien i det förra kriget och med tanke på att Hakkai symboliserar Feliciens seger över Zorakin) och därmed skulle Zorakin hamna i krig med Felicien. På det sättet får Caddo och Erebos tillgång till zorakins stora skaror av krigsfolk och kanske också kunna locka in Kardien i röran.

Problemet i en sådan plan är att de pirater som håller till på Hakkai sannolikt inte har någon större önskan att ställa sig under zorakiskt "beskydd". Möjligen om man tilldelas kaparbrev men frågan är om de inte ser större fördelar att arbeta som kapare under Felicisk flagg snarare än under Zorakisk flagg.

Och för att få in Zorakin i konflikten behöver sannolikt Caddo och Erebos ändå ställa garantier om att med sina mariner försvara Zorakins kust mot Feliciska angrepp.

Att få in Zorakin och Kardien i konflikten är å andra sidan sannolikt inte något Felicien önskar. Även om man inte har särskilt mycket respekt för dessa båda länder som sjömakter så ha man sannolikt mer respekt för deras landbaserade krigsmakt. Man vill sannolikt inte behöva möta en massa Zorakiska och Kardiska riddare och fotfolk om eller när man anfallar de Erebosiska öarna.

Det bästa Felicien skulle kunna göra är att få igång en konflikt mellan Caddo versus Kardien och Zorakin för att hålla dessa tre länder upptagan medan Felicien tar sig an Erebos.

Med andra ord så öppnas en hel hop av möjligheter för spionäventyr.
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9060
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren »

Fraxinus skrev:Det bästa Felicien skulle kunna göra är att få igång en konflikt mellan Caddo versus Kardien och Zorakin för att hålla dessa tre länder upptagan medan Felicien tar sig an Erebos.
Eftersom religionen binder samman dessa tre länder, om än i två varianter, vore en konflikt grundad i den vara ett mycket effektivt sätt att garantera osämja och sammarbetssvårigheter. Om man tänker sig så allvarliga saker som krigshandlingar vore troligen något som får Caddo att attackera ett av de två länderna i Aidne det mest effektiva eftersom dessa länder borde vara benägna att stödja varandra. En attack på Kardien där den aidniska exarken och religionens huvudsäte är belägen är ett alternativ men frågan är om de pragmatiska och icke-religiösa krafterna i Zorakin kan förhindra att zorakerna går med i konflikten? Kanske ett caddiskt angrepp på den zorakiske kyrkan vore ett mer säkert sätt då de mer religiösa kardierna ganska säkert vill ge sitt stöd i ett sådant fall?

Om man tänker sig detta scenario ställer sig följande frågor:

1)Hur kan Caddo förgripa sig på religionen i Zorakin, dens personer eller institutioner?

2)Vilka brott begådda av zorakierna (eller feliciska agenter!) kan ha fått Caddo att ta till så drastiska metoder?

Eller är detta helt orealistisk?
Fraxinus
Kardisk Bontisâl
Inlägg: 1634
Blev medlem: 2007-05-10 01:12
Ort: Stockholm

Inlägg av Fraxinus »

Som jag ser det just nu så blir det väldigt svårt att skapa krig mellan Caddo och Zorakin för närvarande. Deras ekonomier är för mycket beroende av varandra.

Det enda som skulle kunna tända en sådan gnista är om Caddo grovt blandar sig i Zorakins inre angelägenheter (exempelvis vid krig mellan olika adelsfraktioner på Indar) eller vice versa eller angriper och försöker återerövra Fristaden eller om Zorakin eller trupper /kyrkoriddare från Zorakin angriper Ereno.

Att hetsa upp ett religionskrig mellan enbart Caddo och Zorakin är osannolikt på flera grunder. Bland annt för att Zorakin är för pluralistiskt vad gäller religion och syn på folk samt för ekonomiskt sinnade för vilja riskera sin börsar för en sådan sak.

Däremot är ett religionskrig möjligt så tillvida att Feliciska pirater under falsk caddisk flagg angriper flera av solriddarnas och aidniska LV:s fartyg och sänker dem vilket i sin tur kan hetsa upp den aidniska LV så mycket att dess exark förklarar krig mot Caddo och då kräver hjälp av de aidniska kungarna att bistå kyrkan i sitt krig. Kardien skulle sannolikt svara direkt på en sådan begäran. Följer Kardierna exarkens påbud så skulle den Zorakiske kungen skulle se sig skyldig att följa med.
Skriv svar