
Pfft.. kolla han Regil, lyckograbben...anders skrev:
Regil, du kan kanske skicka mig en lista på illustrationer du behöver?
Regil skrev:
Det behöver du inte säga två gånger!!!
är det Ok om jag byter Kastellien om Vallat (borg i Videlrike). Jag tycker att de blir lite för stadsbaserade, tycker egentligen att en solriddarborg skall ligga som en solitär i landskapet med omgivande byar som försörjer borgen med mat.birkebeineren skrev:Samt:Regil skrev:Solriddarordens priorât
-Skapen
-Kastellien
-Faltrax
-Ispin
-Arntuna
-Anneborg
-Zobral (hamnstad sydöst om Sterborg, västflottans huvudbas)
-Avenna (hamnstad på Divras sydspets)
Jag har borjat fundera på om inte priorâten ar en slags militardistrikt under LV, altså en indelning av hela Aidne. Ett priorâts huvudsate eller borg (ser också fore mig att solriddarordens borgar oftast ligger ute i landskapet) behover således inte ha samma namn som sjalva priorâtet, aven om de kan ha det. Priorât Kastelliens huvudborg kan såleds vara ditt Vallat.Regil skrev:är det Ok om jag byter Kastellien om Vallat (borg i Videlrike). Jag tycker att de blir lite för stadsbaserade, tycker egentligen att en solriddarborg skall ligga som en solitär i landskapet med omgivande byar som försörjer borgen med mat.
Aha!birkebeineren skrev:Jag har borjat fundera på om inte priorâten ar en slags militardistrikt under LV, altså en indelning av hela Aidne. Ett priorâts huvudsate eller borg (ser också fore mig att solriddarordens borgar oftast ligger ute i landskapet) behover således inte ha samma namn som sjalva priorâtet, aven om de kan ha det. Priorât Kastelliens huvudborg kan såleds vara ditt Vallat.Regil skrev:är det Ok om jag byter Kastellien om Vallat (borg i Videlrike). Jag tycker att de blir lite för stadsbaserade, tycker egentligen att en solriddarborg skall ligga som en solitär i landskapet med omgivande byar som försörjer borgen med mat.
Det låter ju onekligen trevligt!Adragoor skrev:Naturligtvis börjar jag fila på en bård...Regil skrev:Adragoor: Är du sugen på att göra en bård? Det vore ju helt suveränt i sådant fall...![]()
Jag har funderat lite på en inspirerad av Bayeux-tapeten med spinkiga riddare och kanske någon drake, men det är bara en lös tanke.
Lans - snodde det mer eller mindre från Frankrike, 1300 tal tror jag. En lans är inte en enhet i strid utan en strategisk enhet. I strid så slänger man fotfolket åt sidan, låter bågskyttarna missa en salva och ägnar sig sedan åt den ärofulla striden riddare mot riddare! Anfall!!!pegasus skrev:Regil
Har några frågor om militärmakten, har inte läst igenom hela tråden än och det var ett tag sedan jag så wikin så ber om ursäkt ifall du redan har skrivit om detta.
Lans
Jag undrar hur du resonerade avseende lans begreppet. Själv så tolkade jag lans som en kavallerienhet som består av fyra ryttare vanligtvis följande; 1 riddare (adlig krigare med överlägsna vapen och rustning, hög social ställning), 1 väpnare (vuxen adlig krigare, men ej lika bra utrustning eller social prestige) och 2 sergeanter ( beridna ej adliga krigare med medelmåttiga vapen och rustningar). Det är som sagt en grupp beridna krigare som strider gemensamt. En lans leds vanligtvis av riddaren och även tjänare för rustning och hästar ingår. Vidare så utgör hundra lansar ett kompani under en kapten. Min tanke att bågskyttar och infanteri har seperata organisationer. Du har om jag läste rätt riddare, väpnare, fotsoldater och bågskytt. Det blir en salig blandning bland de olika vapenslagen. Är det för signalera att kardien har starka element av långbågskyttar och infanteri som efter 100-årskriget.
Kungsgardet
Det är alltså en stående arme som betalas kontant och saknar kavallerielement, har jag uppfattat det rätt?
Kungsriddarna
Tog bort frågan om kungsriddarna, såg att du beskrivet dessa detaljerat i wikin. Blev för övrigt imponerad på hur mycket du har skrivit.
Jag bara nyfiken det finns många olika uppgifter om lans och tänkte att det skulle ha en viss koppling på en förlänad riddare skulle mönstra ett antal lanser enligt hans förläningsavtal och att fokus för riddarna låg på kavalleri så därmed lansen skulle vara ryttare.Lans - snodde det mer eller mindre från Frankrike, 1300 tal tror jag. En lans är inte en enhet i strid utan en strategisk enhet. I strid så slänger man fotfolket åt sidan, låter bågskyttarna missa en salva och ägnar sig sedan åt den ärofulla striden riddare mot riddare! Anfall!!!
Väpnare som egen titel har jag spolat, tycker inte att det känns som riddarromantik alls (lite sådant vill jag ha kvar mitt i allt grisodlande), sergeanter är fotsoldater i Kardien.
Där ser man. Jag trodde, då det är finns England-anknutning till Kardien att det kanske var någon slags walesiska bågskyttar någonstans i Kardien, losdriver kanske, men det kändes lite anti-echtiskt.Ereb har kommit så långt teknologiskt att bågskyttar har möjlighet att spela en viktig roll på slagfältet. Kardien har lite motvilligt anpassat sig en aning, men vill inte ta steget fullt ut.
Lansen är ryttare. Det är de som räknas. men en modern armé behöver också andra trupper, om inte annat för att vakta trossen och foragera. Men, som sagt, det som är viktigt och räknas är riddarna.pegasus skrev:Jag bara nyfiken det finns många olika uppgifter om lans och tänkte att det skulle ha en viss koppling på en förlänad riddare skulle mönstra ett antal lanser enligt hans förläningsavtal och att fokus för riddarna låg på kavalleri så därmed lansen skulle vara ryttare.Lans - snodde det mer eller mindre från Frankrike, 1300 tal tror jag. En lans är inte en enhet i strid utan en strategisk enhet. I strid så slänger man fotfolket åt sidan, låter bågskyttarna missa en salva och ägnar sig sedan åt den ärofulla striden riddare mot riddare! Anfall!!!
Väpnare som egen titel har jag spolat, tycker inte att det känns som riddarromantik alls (lite sådant vill jag ha kvar mitt i allt grisodlande), sergeanter är fotsoldater i Kardien.
Där ser man. Jag trodde, då det är finns England-anknutning till Kardien att det kanske var någon slags walesiska bågskyttar någonstans i Kardien, losdriver kanske, men det kändes lite anti-echtiskt.Ereb har kommit så långt teknologiskt att bågskyttar har möjlighet att spela en viktig roll på slagfältet. Kardien har lite motvilligt anpassat sig en aning, men vill inte ta steget fullt ut.
Det här börjar ju se riktigt trevligt ut!birkebeineren skrev:Din små andringar Regil kan kanske forklaras med några gjorts av echterna efter Maktskiftet och med lite forslag jag har kommer med:
Priorât: Skapen
Ordensborg: Skapen
Priorât: Övre Kardia
Ordensborg: Vallat
-Övre Kardia kallades tidigare Kastellien och ordensborgen flyttades till Vallat.
Priorât: Faltrax
Ordensborg: Kettlaborg
-Ordensborgen låg tidigare inne i Faltrax men flyttades till Kettlaborg då echterna inte ville att den tidigare kardiske huvudstaden skulle vara ett sate for solriddarmakt.
Priorât: Faltraxnas
Ordensborg: Zobral
-Priorn av Faltraxnas har fått den folkliga benamningen "Amiralen av Grinfara" då staden och borgen Zobral ligger inne i hertigdomet Grinfara och den faltrakiska priorn i egenskap av amiral over solriddarordens vastflotta ar en av få icke-echter som står hogt i rang innom orden.
Priorât: Ispin
Ordensborg: Vesspeta
Då Vespetaalvens ostra mynning slammade igen på 300-talet eO flyttade befolkningen till vastmynningen och samhallet som har vaxte upp tog namn efter priorâtet och blev staden Ispin, senare aven hertigsate.
Priorât: Divraslatt
Ordensborg: Borg Arntuna
-Priorâtet kallades tidigare Arntuna men nar samhallet kring ordensborgen vuxit till en stad bytte det namn till Divraslatt. Borg Arntuna blivit en del av den nuvarande stadsmuren kring staden.
Priorât: Anneborg
Ordensborg: Anneborg
Priorât: Avenna
Ordensborg: Sydspetsen
-Priorâtet Avennas ordensborg låg tidigare i staden Avenna men efter ett piratoverfall 527 eO då borgen totalforstordes av magi flyttades den till Divras yttersta sydspets.
Hertigdomet Philmark tankte jag forovrigt låta hamna i priorâtet Stirpazklyfte belaget norr om Tofia i Zorakin (kanske lite krångligt men ger en utmaning, både till oss att forklara och de aidniska makthavarna.). Annars kan det ligga i Priorât Skapen.