Kampanjförslag i Nargur och Aidne

Har du något äventyr som ligger och dammar? Dela gärna med dig!
User avatar
Fafnir
Vortiger
Posts: 2087
Joined: 2007-02-09 12:19
Location: Stockholm
Contact:

Kampanjförslag i Nargur och Aidne

Post by Fafnir »

Gick igenom detaljer på hjärnan som bränt sig fast från detta eminenta forum under en bussresa och band ihop dom tillngt som kanske kan likna början till en kampanjplott.

Jerome Monarde, Zorakisk botaniker har bland sina resor upptäckt den delikatess som rödstimmiga spindelsskivlingen, trolltryne och ollonkremlan utgör bland penternas mathållning. Av en händelse stöter han på Palne Ingvarsson i Ekeborgs hov som serverar de ovetande echterna en gudomlig svampstuvning av de tillhandahållna svamparna. Echterna lovordar denna nya delikatess och Jeromes insats att upptäcka dessa hyllas. Jeromes lovas finansiering av framtida expeditioner frånframstående echt, mot att han håller ögonen öppna för snarlika delikatesser. Då Jerome sedan en tidigare expedition kan dra sig till minne den ofantliga myckenhet av svamp som fanns i Nargur, förbereds omgående en ny expedition dit.
Nargurerna ogillar att sydlänningarna börjar rusa runt i skogarna letandes efter svamp, som de menar är tabu, men å andra sidan. Vem bryr sig om några smutsiga barbarer. Expeditionen är framgångsrik och mängder med svamp finner sin väg tillbaka till Aidne. Jerome är eld och lågor. Inte nog med att han har funnit nya sorter, exempelvis Jeromes luva, Dalkknöl och Eskilsnäsa (Eskil borde aldrig ha envisats med att stjäla Jeromes fjäderpenna på universitetet...) Han hyllas dessutom bland högdjuren från Zorakin och Kardien för sin kulinariska upptäckt och tycks ha ekonomin för sina framtida expeditioner till exempelvis Gladaskogen finansierade.
Tragiskt nog börjar sakta men säkert flera framstående adelsmän insjukna i en mystisk och relativt dödlig okänd åkomma...
Ungefär samtidigt börjar fräcka gravplundrare att tömma de avlidna adelsmännens kryptor, och kort därefter gräva upp gravar på gravgårdarna.
Ensamma vandrare och herdar förvinner. Pilgrimmer når aldrig sitt mål.
Gengångarpesten har nått Aidne...

Jag börjar där, så får vi se vad ni tror. Jag antar att ni ser vad det handlar om... :wink:
...Men vem skall föra våra runor, så väl, med den äran?
----------
Instagram: porkypete
----------
Regil
Kardisk Kung
Posts: 1399
Joined: 2007-04-16 13:25
Location: Stockholm

Re: Kampanjförslag i Nargur och Aidne

Post by Regil »

Fafnir wrote: Jag börjar där, så får vi se vad ni tror. Jag antar att ni ser vad det handlar om... :wink:
Ja. Det är Jerome som har förgiftat alla och nu tänker han tjäna stora pengar på att sälja motgiftet. Det var ganska enkelt. :roll:

Spontant: en väldigt rolig plot! Och hur i :twisted: gör man får att få stopp på gengångarpesten?

Om du vill så kan jag ta med den i kampanjkapitlet i Kardien (om du nu inte skall utveckla det hela till ett fristående äventyr vill säga).
birkebeineren
Admin
Posts: 7121
Joined: 2007-02-27 07:25

Re: Kampanjförslag i Nargur och Aidne

Post by birkebeineren »

Fafnir wrote:...relativt dödlig
Snygg beskrivning! :)

Anar vi att mästerbotaniker Monarde har hittat Lömsk Legionärhjälm i Nargurs djupa indre och att skrethingar nu rör sig på Aidnes gravgårdar?
User avatar
Fafnir
Vortiger
Posts: 2087
Joined: 2007-02-09 12:19
Location: Stockholm
Contact:

Post by Fafnir »

Min grundtanke var att Jerome i sin iver och okunskap ( jag har alltid sett svamp som en relativt ovanlig föda i ereb)
råkat blanda in den svampsort som Birke hintat om ligger bakom likätarnas uppkomst...

Problem:
Adelsmän initialt och därefter vanligt folk dukar under och omvandlas till likätare. Detta kan nå epedimiska mått om så önskas :twisted:

Ingen känd bot finns

Kampanjande:
Spelare kan vara del i redan den inledande expeditionen. Som ex botaniker, missionärer (kan ju vara bra att ha i barbariska nord) eller muskelkraft. Spelandet kan handla om att spåra svamppartier, köpslå om hjälp från lokalbefolkning, skärsmytslingar med lokalbefolkning.
Trevligt parti att kasta in några likätare kanske, som en första hint. Om ngn (SLP?) blir infekterad (de andra ovetandes?) kan man först försöka härleda epedimin till detta tillfälle (villospår :twisted: )

Den uppblossande epedimin: Att upptäcka att det inte är gravplundrare utan framlidna likätaradelsmän som rör till det kan vara en trevlig mysterie delkampanj. Även räddande av enskilda insjuknande individer med äventyrande efter diverse obskyra läkemedel (som tyvärr är verkningslösa) Här kommer väl också nöten in att knäcka vad som är smittkällan, när man väl insett att det är en epedimi, in...
Lämnar utrymme åt både muskel och hjärnkraft...

Häxmästaren kan ju naturligtvis, när som helst misstänkliggöras innan odödklassen retts ut. Vid närmare eftertanke låter det osannolikt att INTE använda häxmästaren...

När källan är klargjord så börjar sökandet efter ett motgift. Om/När Jeome inser sin delaktighet i det hela kommer han göra sitt yttersta för att ställa saker till rätta. En expedition till Nargur måste ånyo avresa, och i största hast. Kanske måste expeditionen förstärkas. Jeromes läromästare,? jeromes ärkefiende som han måste sluta fred med?, En välkänd ärkemagiker, försvunnen sedan ett decennie? En av penternas mest framstående druider, som måste sökas upp i Gladaskogens djup?

Väl i Nargur måste mysteriet lösas. Kanske behövs uråldriga schamaners kunskap?, kanske bara de grymma blodsalverna vet hur smittan kan stoppas?

Om och när kuren är funnen ( vad det nu kan vara och OM det finns någon -ett äventyrande i ett avfolkat aidne där döden är ny härskare vid sidan om Häxmästaren som kan tämja de vandöda bestarna, är onekligen fantasikittlande) Måste de vandöda besegras.

Ytterligare twister/funderingar:
Lysande vägen: Då flera har förmågan att effektivt kämpa mot de levande döda kan de ha en framstående eller tom avgörande roll i delar av kampanjen.
Vidare är kristider som dessa ypperliga för fanatiker och/eller kätterier att få en bra grogrund. Vissa menar att detta är det yttersta tecknet på adelns skörlevnad. Etin tar inte längre emot deras smutsiga själar utan låter dem som monstrum vandra erebs yta och förtära de levande och döda tillika. Andra menar att det är en prövning. Gott om plotter att göra små sken/bi spår från.

Häxmästaren: Som ovan nämnt lär HM misstänkliggöras. Hetssporrar kommer att propsa för en ärofylld attack för att i Etins namn en gång för alla förgöra mörkret som hotar svälja Aidne.
Vidare så vore väl HM mer än rimligt korkad om han inte försökte dra nytta av en sådan här händelse...

Lindskiarn: Kan de integreras i plotten? Är det måhända det enda folk som vet hur epedemien kan stoppas? Eller är de opåverkbara från likätarnas smitta (vilket skulle ge Jerome vatten på sin kvarn om DERAS uppkomst, kanske :wink: ) Om de är opåverkbara så är de ju en ytterst effektiv spjutspets mot de vandöda. Det gäller ju BARA att hitta dem...och övertala dem att detta är just vad de vill göra just nu... :lol:

Övriga tankar: Kampanjen vore ypperlig för att fördjupa spelare och spelledare i Aidne och Nargur, samt lysande vägen. Penternas kultur får en viss vikt och betydelse. Birkes likätarteori integreras på riktigt i vårat Ereb. Två av våra sakkunniga (Palne och Jerome -som ju sannolikt flitigt kommer citeras i modulerna) får en reell plats i Ereb.
Goda möjligheter att fläta in adelssläkter och politiska dilemman...

Politiska efterspel: En del adelssläkter har fått stryka kraftigt på foten, vissa kanske utplånats helt. Som upplagt för politiska intriger när gods skall omfördelas...

Det var trots allt adelns fel, om än indirekt, att pesten drabbade Kardien. Är detta månne anledning att kasta den echstiska överhöghetens ok och resa sig? Många har fått lida av pestens verkningar...

Jerome har möjligheten att gå till historien som rikets förgörare eller som rikets frälsare, beroende på händelseutvecklingarna. Påverkar inte så mycket, men rätt intressant.

Det jag själv gillar bäst med plotten är att den saknar demonfurstar och maktgalna ärkemagiker med världsherraväldesövertagande komplex, utan att en stor händelsekedja utlöses av en maläten lärd med passion för växter och av en liten svamp....
...Men vem skall föra våra runor, så väl, med den äran?
----------
Instagram: porkypete
----------
User avatar
Fafnir
Vortiger
Posts: 2087
Joined: 2007-02-09 12:19
Location: Stockholm
Contact:

Post by Fafnir »

Regil: Jag tror att den hade passat sig ganska bra i Kardien. Den hade förvisso säkert funka bra som fristående mastodontkampanj också (observera att detta inte är ett eget spel. Du behöver tillgång till regelsystem, Kardienmodulen, Nargurmodulen samt lysande vägen modulen för att spela detta :wink: )


Mitt krux är att jag inte har ngn tid över att författa detta. Jag lade mest upp det som en idé att spinna vidare på. Om ngn känner sig manad får denne gärna använda detta till att skriva ihop ngt kul :)

Tillägg till idén...
Utrikesrelationer lär väl också påverkas märkbart i svallvågorna av pesten. Caddo kan mkt väl hänvisa till att skeendet är ett bevis för att aidinska grenen är kättersk.

Felicien ser ett vekt Kardien framför sig.

Magillre och Zorakin ser en frände i nöd. etc, etc
...Men vem skall föra våra runor, så väl, med den äran?
----------
Instagram: porkypete
----------
User avatar
Grisodlar'n
Kardisk Bontisâl
Posts: 1438
Joined: 2007-11-09 01:15
Location: Västerås

Post by Grisodlar'n »

Väldigt intressant upplägg! Hoppas någon använder intrigen och knåpar ihop något. :D
Regil
Kardisk Kung
Posts: 1399
Joined: 2007-04-16 13:25
Location: Stockholm

Post by Regil »

Fafnir wrote:Regil: Jag tror att den hade passat sig ganska bra i Kardien. Den hade förvisso säkert funka bra som fristående mastodontkampanj också (observera att detta inte är ett eget spel. Du behöver tillgång till regelsystem, Kardienmodulen, Nargurmodulen samt lysande vägen modulen för att spela detta :wink: )


Mitt krux är att jag inte har ngn tid över att författa detta. Jag lade mest upp det som en idé att spinna vidare på. Om ngn känner sig manad får denne gärna använda detta till att skriva ihop ngt kul :)
Det här var ju en helt strålande kampanjidé. Flyttar runt RP på ett föredömligt sätt, och jag håller med om att det är en glad akademikers entusiastiska ignorans som utöser det gör det hela så mycket roligare

Om du inte säger upp dig från jobbet och börjar skriva på heltid så kan det hända att jag tar kampanjen, broderar ut en aning och klipper in den i Kardien. Men det kommer inte att bli så mycket mer, känner att jag inte har tiden jag heller...

Roligast vore ju om du skrev ihop det till en modul... :D

Den första av tre välmatade kampanjmoduler i nya Ereb... (nåja, sluta drömma).
User avatar
Fafnir
Vortiger
Posts: 2087
Joined: 2007-02-09 12:19
Location: Stockholm
Contact:

Post by Fafnir »

Går det kanske göra ett samarbete över forumet på något sätt? Skriva det i wikin på en egen sida och så plitar vi och editerar efter bästa förmåga?
Det enda jag har gjort egentligen är att plocka in en SLP av Fraxinus för att knyta ihop material från Birke, Regil och Anders.
Ni har ju egentligen redan skrivit ut plottarna, jag bara vaskade fram dem och presenterade dem :D
Jag har svårt att se den här kampanjmodulen färdigställas utan att vidröras av Regils och Birkes fingrar, och med LV input från den Dalikiske landsfadern...

I övrigt vill jag passa på att poängtera och påpeka: FAN VAD BRA NI ÄR!!!
Ni har ju redan sått alla dessa äventyrsfrön i det ni hitintills skrivit. I vartenda land ligger massor av frön och väntar på att groddas :D
...Men vem skall föra våra runor, så väl, med den äran?
----------
Instagram: porkypete
----------
Regil
Kardisk Kung
Posts: 1399
Joined: 2007-04-16 13:25
Location: Stockholm

Post by Regil »

Fafnir wrote:Går det kanske göra ett samarbete över forumet på något sätt? Skriva det i wikin på en egen sida och så plitar vi och editerar efter bästa förmåga?
Det enda jag har gjort egentligen är att plocka in en SLP av Fraxinus för att knyta ihop material från Birke, Regil och Anders.
Ni har ju egentligen redan skrivit ut plottarna, jag bara vaskade fram dem och presenterade dem :D
Jag har svårt att se den här kampanjmodulen färdigställas utan att vidröras av Regils och Birkes fingrar, och med LV input från den Dalikiske landsfadern...

I övrigt vill jag passa på att poängtera och påpeka: FAN VAD BRA NI ÄR!!!
Ni har ju redan sått alla dessa äventyrsfrön i det ni hitintills skrivit. I vartenda land ligger massor av frön och väntar på att groddas :D
Det vore en kul grej att prova. lite som att skriva en mening var och se vilken historia man kommer fram till i slutändan. typ.
Regil
Kardisk Kung
Posts: 1399
Joined: 2007-04-16 13:25
Location: Stockholm

Post by Regil »

Lite spåning:

I nargur. Det får inte bli för uppenbart att det är svamp hela äventyret handlar om.
1) Expeditionens syfte är ju inte svamp och rp bör ha känslan av att detta är en ren bisak, lite krydda åt jeromes personlighet. Syftet i övrigt bör utarbetas vidare - Birke? har du några goda idéer? (Förutom att kartlägga ännu fler trädarter etc, vilket är ett givet mål för Jerome).
2) Jerome blir varnad av sin Narguriske guide när han plockar kantareller till kvällsmålet. Alla skrattar gott och äter med god aptit (kantareller för att spelarna skall känna sig trygga)
birkebeineren
Admin
Posts: 7121
Joined: 2007-02-27 07:25

Post by birkebeineren »

Skulle också kunna vara så att RP faktisk beger sig ut på en svampletarexpedition, ev en forskningsresa organiserad av biologer och bestiologer med en särskilt ansvarig for svamp, och om nu inte Spelarna läst här på forumet och vet hur det ligger till med likätarsmittan tror jag ingen gör kopplingen (innan det är for sent :twisted: ) till "gengångarna" som börjar dyka upp i Kardien. Nargurerna talar om skraetingar men vem vet vad det är?

Jag har faktisk lite lost funderat på att konstruera ett äventyr kring en expedition in i Nargur och det vore kul att koppla ihop det med en kampanj/annat äventyr i Aidne där bäste herr Monarde är inblandat.

Ett krux är dock tid...
Fraxinus
Kardisk Bontisâl
Posts: 1634
Joined: 2007-05-10 00:12
Location: Stockholm

Post by Fraxinus »

Jerome är dock inte så förtjust i svampar vilka han betraktar med ohöljd misstänksamhet då de helt enkelt inte låter sig klassificeras in bland träd och buskar eller för den delen andra gröna växter. Giftiga är en hel hop av dem också!

Dock avfärdar han helt botanisten och zoologen Justus Ulmedryvels teser om att svamparna bör klassificeras i samma familj som stenarna med orden

"När någon komma med bevis för att sten föröka sig med sporer skall jag villigt och ödmjukt medge att svamp och berg möjligen tillhör samma familj...i väntan på dessa bevis kommer jag dock att även framledes betrakta stenars tillblifvande tillhörande diverse geologiska processer."

Skämt å sido. Mycket intressant äventyrsuppslag Fafnir. Ska jag ta det som en vink att jag bör fatta pennan och ge mera ingående information om Jerome Monardes samt att jag ska fortsätta mitt arbete med Erebs träd och skogar.
Regil
Kardisk Kung
Posts: 1399
Joined: 2007-04-16 13:25
Location: Stockholm

Post by Regil »

Fraxinus wrote: "När någon komma med bevis för att sten föröka sig med sporer skall jag villigt och ödmjukt medge att svamp och berg möjligen tillhör samma familj...i väntan på dessa bevis kommer jag dock att även framledes betrakta stenars tillblifvande tillhörande diverse geologiska processer."
Vem står bakom citatet? :)
Fraxinus
Kardisk Bontisâl
Posts: 1634
Joined: 2007-05-10 00:12
Location: Stockholm

Post by Fraxinus »

Jerome Monardes! Känd bland botanister och även andra lärde för att ha Pendons giftigaste munläder och vassaste pennor...och det sistnämnda kan tolkas på flera sätt! :wink:
Last edited by Fraxinus on 2008-05-26 07:44, edited 2 times in total.
Regil
Kardisk Kung
Posts: 1399
Joined: 2007-04-16 13:25
Location: Stockholm

Post by Regil »

Fraxinus wrote:Jerome Monardes! Känd bland botanister och även andra lärde för att ha Pendons giftigaste munläder och vassaste pennor...och det sistnämnda kan tolkas på flera sätt! :wink:
Tycket att det lät som något citat med ursprung i Tellus... därav frågan.
Post Reply